torstai 15. syyskuuta 2011

TEDDYKARHUN TEEKUTSUT


"PUH, KUN AAMULLA HERÄÄT, MITÄ SANOT ITSELLESI ENSIMMÄISEKSI?"
 kysyi Nasu viimein. "MITÄ TÄNÄÄN ON AAMIAISEKSI?" sanoi Puh. "Mitä sinä sanot?"
Minä sanon: "MITÄHÄN JÄNNITTÄVÄÄ TÄNÄÄN TAPAHTUU?" sanoi Nasu.
Puh nyokkäsi miettiväisesti. "SE ON SAMA ASIA" hän sanoi.

Nalle Puhin kootut kertomukset / Nalle Puh rakentaa talon


Iltapäivätee on ihanan makea herkkuhetki.
Afternoontea-juhlan pukukoodi on kukkamekko, väriteema pastelli ja avec PEHMONALLE, eli, tyttöjen juttuja siis, FOR GIRLS ONLY !


_________AFTERNOONTEA MENÚ____________

MANSIKKA-MASCARPONE SANDWITCHIT
VADELMAMARENGIT
VIHREÄTEE TIRAMISU
VANILJATORTUT
KUIVAJÄÄTELÖT
___________________________________________


MANSIKKA-MASCARPONE SANDWITCHIT

pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

täyte:
200 g mascarpone juustoa
1 limetn hienoksi raastettu kuori
1 rkl sokeria
1 l mansikoita
1 ruukkumintun nypityt lehdet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja perunajauhot vehnäjauhoihin, siivilöi jauhot munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Irrota jäähtynyt torttupohja leivinpaperista, kuori ruskettunut pinta pois leipäveitsen avulla ja pilko pohja  paahtoleivän kokoisiksi neliöiksi. Leikkaa neliöt kulmasta kulmaan keskeltä halki, niin että saat kolmioita. Mausta mascarpone limetin kuorella ja sokerilla, irrota mansikoista kannat ja leikkaa marjat pitkiksi siivuiksi. Levitä kolmiopohjan päälle kerroksittain juustoseosta, mansikoita ja mintunlehtiä. Levitä juustotahnaa toisenkin pohjapalan päälle ja nosta se sandwitchin kanneksi. Jatka samaan tapaan kunnes kaikki pohjapalat ja täytteet on käytetty.

_____________________________________________


VADELMAMARENGIT

marengit:
4 kananmunan valkuaista
1/2 tl sitruunanmehua
200 g sokeria
punaista jauhemaista elintarvikeväriä (Roberts/apteekista)

täyte:
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
125 g tuoreita vadelmia

Vatkaa valkuaiset ja sitruunanmehu kiiltäväksi vaahdoksi, mausta sokerilla ja värjää elintarvikevärillä.

Nosta marenkinokareita kahden ruokalusikan avulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista marenkeja 100 asteisessa uunissa 2 tuntia.

Vatkaa kerma vaahdoksi, liimaa kaksi jäähtyyttä marenkia ja muutama vadelma kermavaahdon avulla toisiinsa, jatka samaan tyyliin kunnes kaikki marengit ja täytteet on käytetty. Täytä marengit juuri ennen tarjoamista, sillä leivoksia ei voi säilyttää jääkaapissa (marenki pehmenee ja pinta muuttuu tähmäiseksi).

____________________________________________


VIHREÄTEE TIRAMISU

pohjakeksit:
2 kananmunaa
1/2 dl (60 g) sokeria
 1 1/4 dl (60 g) vehnäjauhoja
1 veitsenkärjellinen vaniljansiemeniä (viilletystä vaniljatangosta)
1 dl (50 g) tomusokeria
lisäksi tarvitset siivilän ja pursottimen (tai leikkaa Minigrip-pussista kulma auki ja käytä sitä pursottimena)

TAI käytä valmiita Savoiardi-keksejä.

täyte:
2 kananmunaa
250 g mascarpone juustoa (tai muuta maustamatonta tuorejuustoa)
1/2 dl sokeria
1 dl vaahtoutuvaa kermaa
2 rkl vihreätee jauhetta (Macha powder) + ylimääräistä koristeluun
2 dl kuumaa vettä

Tee pohjakeksit:
Erottele valkuaiset keltuaisista, vatkaa keltuaiset, vanilja ja sokeri kuohkeaksi tahnaksi. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuaisseos ja siivilöi sekaan jauhot. Lusikoi taikina pursottimeen ja pursota noin 6 cm pituisia pötköjä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Siivilöi taikinapötköjen päälle tomusokeria ja paista 200 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.

Tee täyte:
Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi ja vaaleaksi vaahdoksi, sekoita vaahto masrcarpone juustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele juustoseokseen. Vatkaa valkuaisetkin vaahdoksi ja kääntele sekaan varovasti.

Kokoa tiramisu:
Sekoita vihreäteejauhe kuumaan veteen, kasta keksi kerrallaan vahvaan teehen ja vuoraa tiramisuvuoka kostutetuilla kekseillä. Levitä juustoseosta keksipedille ja tee uusi kerros ja jatka kunnes kaikki keisit, tee ja juustoseois on käytetty (jätä juustokerros päällimmäiseksi). Nosta tiramisu jääkaappiin yöksi. Siivilöi Macha-teejauhetta koristeeksi juuri ennen tarjoamista.
______________________________________________


KUIVAJÄÄTELÖ

pallot:
100 g voita (huoneenlämpöistä)
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
1/4 dl maitoa
punaista elintarvikeväriä (esim Dr. Oetker)
lisäksi tarvitset isoja muffinivuokia (esim. Amerikan muffinifuoka)
100 g mascarpone juustoa

kuorrute:
100 g valkoista suklaata (esim. Fazer)
50 g tummaa taloussuklaata (Fazer)
lisäksi tarvitset valmiita jäätelövohveleita (esim. Frasi)

Vatkaa voi ja sokeri tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa munat sekaan yksitellen. Sekoita vahnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinaan maito ja jauhoseos, sekoita varovasti tasaiseksi, värjää taikina elintarvikevärillä. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin  20 minuuttia.

Revi jäähtyneiden muffineiden ympäriltä paperivuoat pois, murenna leivonnaiset isossa kulhossa. Sekoita mascarponejuustosta ja murennetusta kakkupohjasta tasainen massa ja pyörittele siitä golfpallon kokoisia pyöryköitä.

Leikkaa jäätelötötteröiden yläosasta 1/3 pois. Aseta alaosat pystyyn juomalasiin, nosta kakkupallo jokaiseen tötteröön. Sulata suklaat vesihauteissa ja valuta sulaa suklaata kerroksittain jäätelötötteröiden päälle. Nosta kuivajäätelöt hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoamista.

2 kommenttia:

  1. Ihania ohjeita,kuulostivat niin lapsellisilta,että pakko on kokeilla,vaik´`ei lapsia perheeseeni kuulukkaan.Kiitos vinkeistä,Minttu!

    VastaaPoista

Tarvitsetko täsmävinkkejä? Minkä juhlan haluaisit järjestää seuraavaksi? Miltä juuri tämä juhla kuulosti?