maanantai 15. elokuuta 2011

MAALIKUNINKAAN VOITONJUHLA



"KIELENI HYMYILEE"
Abigail Trillin, 4-v, syötyään suklaajäätelöä/"Alice, Let's Eat"

Voitto ei ole pääasia ja jokainen potku merkitsee.
MUTTA, on se silti niin makeaa kun menestys sattuu omalle kohdalle; kun vaihtopenkin pelaaja saa Maradonan voimat ja tykittää maaleja kunnes pistetilanne kääntyy päälaelleen.
Sitä sopii juhlia, oikein kunnolla !


________________VOITONJUHLAMENÚ___________

                                        PELIKENTTÄKAKKU
                                        PELIPAITAKEKSIT                          
                                        JALKAPALLOJÄÄTELÖ
______________________________________________




PELIKENTTÄKAKKU

pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
HUOMAA: tarvitset korkeaan kakkuun (kuvan kakku) kaksi pellillistä = kaksinkertaisen määrän pohja-aineita

täyte:
2 dl vettä
2 appelsiinin mehu
1 appelsiinin hienoksiraastettu kuori
6 tl perunajauhoja
6 rkl sokeria
2 dl vaahtoutuvaa kermaa

kuorrutus:
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
sokeria
vihreää elintarvikeväriä (esim. Dr. Oetker)

lisäksi tarvitset 1 appelsiinin mehun kakun kostutukseen, lakumatto-lakritsia maalitolpiksi, sipuli- tai sitruunapussin maaliverkoksi, pienen pyöreän irtokarkin (esim toffeepallo) koristejalkapalloksi, valkoista sokerikuorrutusta kentän ääriviivojen piirtämiseen, sekä 4 koktailtikkua, kahta eriväristä askartelupaperia ja liimaa viirien askarteluun

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja perunajauhot vehnäjauhoihin, siivilöi jauhot munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tee vielä toinen pellillinen samaan tapaan.

Mittaa appelsiinimehu, kuoriraaste, perunajauho ja vesi kattilaan ja kuumenna seos hämmentäen kiehumispisteeseen, älä kuitenkaan keitä, (tai kakkukiisselistä tule klimppimäistä). Ota kattila hellalta ja anna jäähtyä. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi, sekoita jäähtyneeseen kakkukiisseliin.

Irrota jäähtyneet pohjat leivinpaperista, leikkaa keskeltä kahtia ja tasaa reunat. (Käytä ensimmäistä palaa  mallikappaleena.) Aseta ensimmäinen pohja tarjoulualustalle, kostuta appelsiinimehulla, levitä täytettä päälle ja nosta seuraava pohja kanneksi, jatka kunnes kaikki 4 levyä on pinossa. Vaikka täytettä jäisi, älä levitä sitä enää viimeisen pohjalevyn päälle.

Vatkaa kermakuorrutus, mausta sokerilla, värjää vihreällä elintarvikevärillä ja levitä kermavaahto tasaisesti kakun päälle. Askartele maalit: leikkaa lakumatosta tolpat (rautalanka ja/tai piippurassi olisi kätevää taivutella, mutta ne uppoavat poskeen kuin ongenkoukut...) Painele verkkopussista leikattu verkonpala tähmäiseen lakritsiin, aseta maalit paikoilleen, piirrä sokerikuorrutteella kentän ääriviivat ja nosta karkkijalkapallo kentän keskelle. Leikkaa värillisestä paperista pieniä viirejä, liimaa ne yhteen ja aseta koktailtikku varreksi. Tökkää viirit kakun kulmiin.
___________________________________________


PELIPAITAKEKSIT

3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g voita (huoneenlämpöistä)
1 tl leivinjauhetta
7 1/2 dl vehnäjauhoja + ylimääräistä leivinalustan jauhottamiseen

lisäksi tarvitset pelipaita-muotin, esim. Tiimarin vauva-sarjan potkupukumuotti, ja sokerikuorrutetta +  elintarvikevärejä koristeluun

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää pehmeä rasva. Seksoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja vatkaa jauhot taikinaseokseen. Nosta taikina jääkaappiin tunniksi.

Kauli taikina levyksi, painele muotilla kuvioita, nosta keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. (Jos keksi ruskistuu ja alkaa näyttää tavalliselta joulupiparilta, on se ollut uunissa liian kauan.)

Koristele jäähtyneet keksit eri värisillä sokerikuorrutteilla ja anna kovettua yön yli ennen päällekkäin pinoamista.
________________________________________________


JÄÄTELÖJALKAPALLOT

1l vaniljajäätelöä
1 pussi (300 g) lakritsimatto paloja (Halva)
lisäksi tarvitset jäätelökauhan pallojen pyörittelyyn

Irrota lakumattopalat toisistaan (jokaisessa palassa on kolme kerrosta). Leikkaa paperista muotti jalkapallon viisikulmaisesta kuviosta. Nosta paperimuotti lakumaton päälle ja leikkaa keittiösaksilla lakusta jalkapallokuvio. Kasta jäätelökauha kuumaan veteen, pyöritä jäätelöstä tiiviitä palloja ja paina lakritsikuviot palloihin. Nosta jäätelöjalkapallot pakasterasiaan ja takaisin pakastimeen odottamaan makeannälkäisiä pallonpotkijoita.




3 kommenttia:

  1. Meidä kaksi futaajaa olivat sitä mieltä että ihan sika hienoo. Ja kysyivät kahlatessamme blogeja alaspäin että miksi me ei voida joskus mennä noille syömään.... Joten, Minna, kutsua odotellessa! ;)

    VastaaPoista
  2. VOI KIITOS ! Asiantuntijalausunnot on niitä parhaita <3 !!!
    Ja Ami, tervetuloa joukkueesi kanssa milloin vain, AIKUISTEN OIKEESTI !!!!

    VastaaPoista
  3. Meiltäkin löytyy kotoa intohimoinen futaaja, joka varmasti pitäisi näistä! Tosi hienoja!

    VastaaPoista

Tarvitsetko täsmävinkkejä? Minkä juhlan haluaisit järjestää seuraavaksi? Miltä juuri tämä juhla kuulosti?