keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

VESPAN 1-VUOTISSYNTTÄRIT


"VESPA EI OLE KULKUNEUVO VAAN ELÄMÄNTYYLI"

Kun päivänsankari on punainen vespa, ei tämän juhlan värikoodia tarvitse arvuutella, eikä sen enempää tarjoiltavien herkkujen alkuperämaatakaan. Taustamusiikki (Putumayo Italian cafe ja maestro Paolo Conte) kuljettavat ajatukset lopullisesti Vespan synnyinseuduille. Koko juhla on nyhjästy tyhjästä, aivan niin kuin la DOLCE VITA, saapasmaa-kansan makea arki. Ryppyotsaiset voivat jäädä kotiin!



____VESPAN 1-VUOTISSYNTTÄRI MENÚ______


PÄÄRYNÄ-SINIHOMEJUUSTO BRUSCETTA

TOMAATTI BRUSCETTA

VUOHENJUUSTO-TOMAATTIPASTA

LIMONCELLO GELATO

ESPERESSOA JA PIKKULEIPIÄ


ALKUMALJAKSI helmeilevää punaista Lambruscoa,
JUHLAJUOMAKSI Villa Anna IGT VENETO BIANCO hanaviiniä ja SAN PELLEGRINO kuplavettä


__________________________________________________



LIMONCELLO GELATO
8 annosta

3 sitruunaa
1-3 dl tomusokeria
2 rkl Limoncello likööriä
1 1/2 dl vispaantuvaa kermaa

Purista yhden sitruunan mehu ja raasta kuori hienoksi (varo valkoista kerrosta, se on kitkerää). Halkaise 2 sitruunaa pituussuunnassa, puristele sitruunanpuolikkaita mehuastian päällä, anna mehun valua sekaan, koverra hedelmäliha lusikalla pois.

Sekoita kulhossa sitruunamehu, -kuoriraaste ja sokeri (maistele ja lisää sokeria makusi mukaan). Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta Limoncellolla. Yhdistä mehuseos ja kermavaahto, täytä sitruunanpuolikkaat gelatolla, tasoita pinta palettiveitsellä. Säilö täytetyt sitruunat pakasterasioihin ja jäädytä pakastimessa yön yli.

Halkaise sitruunanpuolikkaat juuri ennen tarjoamista niin että saat 8 veneenmuotoista annospalaa.

___________________________________________




VESPA-PIKKULEIVÄT

3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g voita (huoneenlämpöistä)
1 tl leivinjauhetta
7 1/2 dl vehnäjauhoja
lisäksi tarvitset ylimääräistä jauhoa leivinalustan jauhottamiseen, vespanmuotoisen piparimuotin ja sokerikuorrutetta ja elintarvikevärejä koristeluun

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää pehmeä rasva. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja vetkaa jauhot taikinaseokseen. Nosta toiakina jääkaappiin tunniksi.

Kauli taikina levyksi, painele muotilla kuvioita, nosta piparit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes reunat alkavat ruskistua. (Jos koko pipari ruskistuu ja alkaa näyttä tavalliselta joulupiparilta, on se ollut uunissa liian kauan.)

Koristele jäähtyneet keksit eri värisillä sokerikuorrutteilla ja anna kovettua yön yli ennen päällekkäin pinoamista.

_________________________________________




BRUSCETTA LEIPÄSET

2 esipaistettua ciapatta leipää (Pirkka)
2 valkosipulin kynttä
extra virgin oliiviöljyä

sinihomejuustotäyte:
1 päärynä
1 jumbo herkkusieni
2 rkl voita paistamiseen
150 g sinihomejuustoa (Gorgonzola)
mustapippuria myllystä

tomaattitäyte:
3-4 kypsää tomaattia
1/2 dl basilikanlehtisilppua
ripaus merisuolaa
mustapippuria myllystä

Paista leivät pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa ciapatat siivuiksi ja paahda niitä leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla niin että leikkauspinnasta tulee rapea. Kuori valkosipulinkynnet ja hiero niitä leipien pintaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä.

Leikkaa päärynästä siivuja siemenkodan molemmilta puolilta. Viipaloi herkkusieni. Sulata voi pannulla ja paista päärynä- ja sienisiivuja molemmilta puolilta kunnes pinta muuttuu kuparinruskeaksi. Leikkaa  juusto suupaloiksi ja jaa leipien päälle kerroksittain päärynää, herkkusientä ja sinihomejuustoa. Jauha lopuksi mustapippuria päälle.

Kuutio tomaatit, mausta basilikalla ja suolalla. Jaa tomaattiseos leipien päälle ja jauha lopuksi mustapippuria myllystä.

____________________________________________


KYLMÄ KASTIKE KUUMALLE SPAGETHILLE

rasiallinen kirsikkatomaatteja tai 4 tavallista tomaattia
200 g puolipehmeää vuohenjuustoa (Président Sainte Maure)
100 g villirucolaa
100 g aurinkokuivattuja tomaattikuutioita öljyssä (Royal)
100 g pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä
ripaus merisuolaa

350 g spaghettia (Barilla)
merisuolaa


Kuutioi tomaatit, pilko vuohenjuusto ja suurimmat rucolan lehdet. Sekoita kaikista  aineksista jähmeä kastike, mausta mustapippurilla ja suolalla, jätä huoneenlämpöön odottamaan pastaa.

Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja nosta kastikkeen kanssa takaisin kattilaan. Möyhi pastaa pohjia myöten niin kauan että kastike levittyy tasaisesti ja juusto alkaa sulaa. Nosta kattilan kansi paikoilleen ja anna pastan muhia hetki ennen tarjoamista.









3 kommenttia:

  1. aivan ihana sivu. ONNEA Vespa;-)

    VastaaPoista
  2. No jopas on taas herkkuja! Ja mistä ihmeeltä olet keksinyt vespapiparimuotit? Tosi ihania ovat kaikki.Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista

Tarvitsetko täsmävinkkejä? Minkä juhlan haluaisit järjestää seuraavaksi? Miltä juuri tämä juhla kuulosti?