lauantai 5. maaliskuuta 2011

AIKUISTEN TALVIPIKNIK





"ENEMMÄNKIN KUIN KEITTIÖSSÄ VIETETTYÄ AIKAA HYVÄT ATERIAT VAATIVAT NEROKASTA JÄRJESTELYKYKYÄ JA KOKEMUSTA, JOIDEN SAAVUTTAMINEN ON NAUTINTO"
 Elisabeth David, French Country Cooking


Ennen kun tulee kevät ja aurinko sulattaa mahtavan lumikuorrutuksen, on aika järjestää juhla sen kunniaksi. Mukaan tarvitaan vain herkullista grillattavaa, kertakäyttögrillejä (1 per ruokailija), lampaantaljoja (takapuolen lämmittimeksi), pulkka (tavaroiden kuljettamiseen) ja reipasta retkimieltä. Mitä syrjäisempi piknikpaikka ja syvempi hanki, sen parempi!

Tämän eväsretken ikäsuositus on k-18, koska kuuma juoma sisältää valkoviiniä ja kaakao kofeiinia. Eivätkä wasabi ja halloumikaan oikein kuulu lasten suosikkeihin...Aikuismaisesta tarjoilusta huolimatta tunnelma säilyy nuorekkaana, siitä pitää huolen yhteisvoimin rakennettu lumiukko ja miehet vastaan naiset lumisota.


__________AIKUISTEN TALVIPIKNIK MENÚ_________


KUUMA PERUNAKEITTO

PIKNIK DOG

TIKKUPULLIA

KUUMAA KAAKAOTA

KUUMAA VIINITEETÄ

___________________________________________________




KUUMA KAAKAO

100 g taloussuklaata (Fazer)
1 l kevytmaitoa
2 rkl kaakaojuomajauhetta
1/4 tl chilijauhetta
1 dl espressoa tai vahvaa kahvia

Pilko suklaa kattilaan, kaada maito päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Lisää kaakaojauhe, chili ja espresso, kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa tikkupullien kanssa.

_________________________________________________



TIKKUPULLAT

1 paketti Fazerin Dallas pakastepullia
bambutikkuja

Anna pullien sulaa huoneenlämmössä. Kieritä pulla kerrallaan auki niin että saat pitkän taikinanauhan,  heitä voikokkareet roskiin. Kieputa pullataikinaa bambutikkujen ympärille, grillaa piknikillä kypsäksi. Tarjoa kuuman kaakaon kanssa.

_________________________________________________


PIKNIK DOG

Oivallus Subs leipiä (Pågen)
kreikkalaistyylisiä gyrosbratwursteja (Brennecke/Citymarket) tai omia suosikkinakkejasi
halloumi juustoa
voileipäkurkkuja (Felix)
maustettua majoneesia

Grillaa leivät, nakit ja juusto, kokoa hodari ja lisää täytteeksi vielä kurkkusiivu sekä maustettua majoneesia. Nauti saman tien, ennen kun juusto kerkeää jäähtyä ja kovettua.



DIJONMAJONEESI

1 dl kevytmajoneesia (Pirkka)
1-2 rkl Dijon sinappia (Maille)
Sekoita majoneesista ja sinapista tasainen tahna, anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoamista.


WASABIMAJONEESI

1 dl kevytmajoneesia (Pirkka)
2 rkl wasabia
Sekoita majoneesista ja wasabista tasainen tahna, anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoamista.


CHILIMAJONEESI

1 dl kevytmajoneesia (Pirkka)
2 rkl sweet chili sauce, makeaa chilikastiketta (Pirkka)
Sekoita majoneesista ja chilikastikkeesta tasainen tahna, anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoamista.

______________________________________________



KUUMA PERUNAKEITTO

1 purjo
6 keskikokoista jauhoista perunaa
1 sipuli
2 rkl Oivariinia
1 kasvisliemikuutio tai Fond du Chef kerta-annos
vettä
125 g (paketti) Aura gold sinihomejuustoa
2 dl laktoositonta ruokakermaa (Valio)
koristeeksi persiljaa

Pese ja pilko purjo, kuori ja kuutio perunat ja sipuli. Sulata rasva pannulla ja kuullota siinä purjoa perunoita ja sipulia. Lisää kasvisliemikuutio tai fondi ja vettä niin paljon että kasvikset peittyvät. Keitä perunat pehmeiksi, soseuta sitten sauvasekoittimella.

Murenna homejuusto sosekeittoon, keitä niin kauan että juusto sulaa ja lisää ruokakerma. Lämmitä keitto kiehumispisteeseen, hämmennä koko ajan. Kaada lämmitettyyn keittotermariin, ripottele koristeeksi persiljasilppua juuri ennen tarjoamista.
_____________________________________________





KUUMA VIINITEE

5 dl kiehuvaa vettä
2 hedelmäteepussia (Twinings wild berries)
1 pullo (75 cl) kuivaa valkoviiniä (esim. Lamura grillo di Sicilia)

Tee puoli litraa tuoksuvaa hedelmäteetä. Kaada viini teen sekaan, kuumenna juoma lämpimäksi mutta älä keitä.

4 kommenttia:

Tarvitsetko täsmävinkkejä? Minkä juhlan haluaisit järjestää seuraavaksi? Miltä juuri tämä juhla kuulosti?